Sa kojom kategorijom se smeju vući prikolice sa dve osovine , većih gabarita ili veće nosivosti od 750kg?

B  kategorijom smete vući bilo koju prikolicu nosivosti do 750kg, bez obzira na njene gabarite i broj osovina. Za prikolice nosivosti od 750kg do 3500kg potrebna je nova  BE  kategorija ( svi koji imaju stare vozačke dozvole sa B kategorijom dobili su pripadajuću novu BE kategoriju) bez obzira na njene gabarite i broj osovina.

nove-vozacke-kategorije

 

 

Da li prilikom kupovine prikolice kod nas treba naknadno raditi atest, homologaciju i sl.?

Prikolice iz naše ponude se uvoze direktno iz fabrika renomiranih proizvodjača EU i imaju svu prateću dokumentaciju za registraciju.Kupac ima samo troškove registracije.

Da li je moguća isporuka prikolice na kućnu adresu?

Zbog specifičnosti proizvoda nije moguće slanje brzom poštom i sl. tako da smo prinudjeni da transport vršimo sami. Isporuka na kućnu adresu je moguća samo u slučaju da imamo neki razvoz u pravcu vašeg mesta prebivališta , ali postoji mogućnot preuzimanja u nekim od većih gradova u Srbiji ( Niš, Beograd, Kraljevo, Novi Sad, Subotica …) kod naših partnera.Vreme isporuke zavisi od planiranja našeg sektora logistike.Postoje još načina preuzimanja , kako bi smo Vam olakšali kupovinu ,  za koje biste trebali da nas kontaktirate na naše info telefone.

Da li je su kuke univerzalne i mogu se ugraditi na bilo koje vozilo?

NE, kuka mora biti tipska, baš za vozilo na kojem se ugradjuje sa pratećim fabričkim sertifikatom.

Kako prepoznati da li kuka odgova za vaše vozilo i da li to piše na pločici?

Na pločici, tj. nalepnici ne piše za koje je vozilo već proizvodjač, model, homologacioni broj, serijski broj, itd.Na sertifikatu pored navedenih podataka koji se nalaze na pločici (nalepnici) piše za koje vozilo je predvidjenaeuro kuka, nacrt kuke, specifikacija svih delova za ugradnju.Ukoliko se na sertifikatu podudaraju model, marka i oblik karoserije sa vašim vozilom onda je ta kuka odgova.

Kako atestirati ugradjenu kuku?

Proceduru atestiranja ugradnje euro kuke možete videti naa našem postu https://www.prikolice-nis.rs/procedura-atestiranja-ugradnje-euro-kuke/

Ispod posta imate i dosta pitanja sa odgovorima.Ukoliko i dalje imate nejasnoća postavite pitanje